ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен за Деня на детето и детско тържество в Пловдив

01 юни 2017 19:42, Пловдивска митрополия
Молебен за Деня на детето и детско тържество в Пловдив

Прекрасен детски празник с участието на 60 красиви и талантливи деца се проведе пред катедралния храм „Успение Богородично" в Пловдив на 1 юни - Международния ден на детето. Тържеството бе организирано за пета поредна година от Пловдивската митрополия с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Преди началото на празника Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений отслужи молебен за здравето, успеха и духовното възрастване на всички деца в катедралния храм „Успение Богородично”. В съслужение с него бяха председателят на храма ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев – епархийски духовен надзорник, и митрополитският протодякон Илиян Александров. Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

На богослужението присъстваха децата от детските градини в район „Централен” в Пловдив -„Незабравка”, „Снежанка” и „Люляк”, заедно със своите учители и родители, христолюбиви и благочестиви миряни, както и представители на Регионалното управлениие на образованието – Пловдив.

Епископ Арсений отправи молитва към Всеподателя Бога да благослови с Неговата щедра и благославяща десница всички деца, да ги запази от всякаква беда и им даде разум, светлина, вяра и любов и те да познаят истинската спасителна православна вяра. В края на богослужението викарният епископ се обърна към присъстващите с пастирско слово, в което поздрави децата с техния празник, но отбеляза също колко много са днешните опасности - като окултните „учения”, които могат лесно да отровят душите им. Епископ Арсений се обърна специално към техните учители и родители и подчерта значението на възпитанието в семейството, детските градини и училището за запазване на нравствената чистота на децата.

Многолетствие провъзгласи митрополитският дякон Илиян Александров. Епископ Арсений благослови всички деца и ги поръси със светена вода.

След края на богослужението на специално приготвена сцена пред катедралния храм над час продължи празничната детска програма, изпълнена с много песни, танци и усмивки. Талантливите деца демонстрираха завидни певчески и танцови умения за радост и гордост на своите родители и учитeли. Тържеството завърши с пускане на разноцветни балони във въздуха и с малък плик с подаръци и лакомства за всяко дете.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1291-01-06-2017-1.html

 

 

Снимки

Молебен за Деня на детето и детско тържество в ПловдивМолебен за Деня на детето и детско тържество в ПловдивМолебен за Деня на детето и детско тържество в ПловдивМолебен за Деня на детето и детско тържество в ПловдивМолебен за Деня на детето и детско тържество в ПловдивМолебен за Деня на детето и детско тържество в ПловдивМолебен за Деня на детето и детско тържество в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »