ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

06 юни 2017 14:28, Българска Патриаршия
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

Канцеларията на Св. Синод обявява дарителската сметка, по която всички институции, организации и граждани могат да подкрепят благотворителната кампания "Деца рисуват за деца" в полза на децата с онкохематологични заболявания в България.

За финансови дарения можете да използвате следната дарителска сметка в БГ лева / BGN:

"УниКредит Булбанк" - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

Средства се събират и в "Кутията на доброто", която се намира на рецепцията в столичния хотел "Маринела". Кутията е облепена, подписана и подпечатана от представители на канцеларията на Св. Синод, вестник "24 часа" и хотел "Маринела".

При всяко отваряне на кутията ще се съставя протокол в 3 екземпляра, който ще се подписва от представители на трите институции и в края на благотворителната кампания всички събрани средства ще бъдат публично отчетени с обща сума, образувана от даренията, постъпили по банков път, и от даренията, събрани в "Кутията на доброто". Събраната финансова помощ ще бъде дарена на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания (гр. София).

~~~~~~~~~~~~~~~

На 31 май 2017 г. Св. Синод в лицето на Ловчанския митрополит Гавриил откри благотворителната кампания. В събитието участваха и представители на съорганизаторите на милосърдната инициатива - вестник „24 часа”, хотел „Маринела” и Сдружение „Маринела”, държавни институции и граждани. (Повече за празничното събитие можете да прочетете в: http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=236172)

Първи дарители в кампанията на Св. Синод /по реда на даряването/ към момента са синодални служители, граждани, представители на ПГ на ПП "ГЕРБ" от 44-то НС, Сдружение "Маринела" и Синдикатът на българските учители (СБУ). Те откупиха лауреатски творби от Националния синодален конкурс "Възкресение Христово", с което пряко поощриха детското творчество и същевременно подкрепиха болните деца.

Имената на децата-автори на закупените от ПГ на ПП "ГЕРБ" 5 рисунки са:

Лора Стоименова (София), Божидар Колев (София), Кристина Евтимова (София), Росица Канева (Ямбол), Стефания Михайлова (Пловдив). Техните творби ще украсяват българския парламент като знак на вярата, добротата и солидарността.

Тук може да видите видео от събитието - https://www.facebook.com/1832220050379133/videos/vb.1832220050379133/1881214645479673/?type=2&theater

~~~~~~~~~~~~~~~

Включете се и вие!

Заповядайте в хотел „Маринела” в София, където са изложени благотворителните картини, и помогнете на болните български деца. Възползвайте се и от обявената дарителска сметка на Св. Синод.

В кампанията можете да дарите колкото желаете и можете. За откупуването на картина препоръчителният минимален праг е 50 лв.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Адрес: х-л "Маринела", бул. „Джеймс Баучер“ № 100, гр. София.

Транспорт: метролиния 2 ("Надежда-Лозенец"), метростанция "Джеймс Баучер".

Още за кампанията на Св. Синод можете да прочетете в:

http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=235426

 

Текст: Десислава Панайотова
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"Д-р Пенка Христова - секретар на КПО при откриването на кампаниятаДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"Борислав Зюмбюлев - главен редактор на "24 часа" в разговор с Ловчанския митрополит ГавриилДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА и ФОТОРЕПОРТАЖ от стартирането на Синодалната благотворителна кампания "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"
« предишна новинаследваща новина »