ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на чудотворната икона "Пресвета Богородица - Достойно есть" в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий"

06 юни 2017 10:20, Софийска митрополия
Храм Св. Кирил и Методий, София

С благословението на Негово Светейшество г-н г-н Неофит, Софийски митрополит и Български патриарх, в навечерието на празника на Богородичната икона „Достойно есть“ на 10.06.2017 г. (събота) в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“, намиращ се на ул. „Георг Вашингтон” № 47 (при Женския пазар), ще бъде отслужена празнична вечерна служба, през време на която ще се извърши тържествена интронизация на чудотворната Богородична икона „Достойно есть“, доскоро намираща се в гр. Бухово. След интронизацията на иконата в чина на вечерната служба ще бъде отслужен Акатист пред Божията майка за изпросване на благодатното й застъпничество над всички православни християни. На 11.06. 2017 г., Неделя на всички светии, пред тази светиня ще бъде отслужена тържествена света Литургия. От този ден насетне с благословението на Негово Светейшество иконата ще остане в храм „Св. св. Кирил и Методий“ за вечно съхранение и поклонение, като през всеки петъчен ден през годината от 16,30 ч. ще бъде отслужвана вечерна служба с Акатист към „Пресв. Богородица-Достойно есть”. Църковното настоятелство към храм „Св. св. Кирил и Методий“, воглаве с неговия предстоятел ставрофорен свещеноиконом Александър Величков кани всички православни християни молитвено да съучастват в тържествените богослужби, за да можем всички с едно сърце и една уста да посрещнем Божията майка, благодатно присъстваща в своята икона „Достойно есть”.

Програма на богослуженията:

10.06.2017 г. СЪБОТА - 18,00 ч. - Празнична вечерна служба с интронизация на чудотворната икона „Пресв. Богородица-Достойно есть” и отслужване на Акатист пред нея.

11.06.2017 г. НЕДЕЛЯ НА ВСИЧКИ СВЕТИИ – 09,00 ч. - Тържествена света Литургия в съслужение на столични свещенослужители.

 

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »