ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия за празника на Светия Дух

05 юни 2017 23:50, Пловдивска митрополия
Архиерейска св. Литургия за празника на Светия Дух

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Знеполският епископ Арсений, първи викарий на митрополита, възглави светата Литургия в храм „Света Троица” в град Пловдив. Молитвено участие в светата богослужба взе Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. С архиерея съслужиха ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия, свещеноиконом Георги Славчев - председател на храм „Света Троица”, храмовото духовенство, свещеници от града, митрополитският протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов. Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Христолюбивите миряни изпълниха храма и в този празничен ден. По време на Причастния канон Знеполският епископ Арсений произнесе проповед за празника, като подчерта значението на животворната, обожваща Божия благодат в живота на човека.

В края на богослужението Високопреосвещеният митрополит Николай се обърна към всички с приветствени думи, в които изтъкна значението на Бог Дух Светий при написването на Свещеното писание от вехтозаветните пророци и светите евангелисти. След това деца от детска градина „Дъга от мечти” поздравиха архиереите и всички присъстващи с прекрасна песен и стихотворение. Трогнат и зарадван, след края на светата Литургия митрополит Николай посети детската градина, намираща в съседство с храм „Св. Троица”, където благодари за представлението, благослови всички деца и подари на всяко от тях Евангелие за деца.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1295-05-06-2017.html

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия ДухАрхиерейска св. Литургия за празника на Светия Дух
« предишна новинаследваща новина »