ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардия

06 юни 2017 11:17, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храмов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардия

На 5 юни Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи света Литургия в храм "Света Троица" в село Млада гвардия. В съслужение в празничното богослужение бяха предстоятелят на храма – ст. ик. Петър Койчев, прот. Георгий Стоименов - архиерейски наместник на Провадийска духовна околия, ик. Владимир Велков и дякон Любомир Георгиев.

Вчера отбелязахме рождения ден на Църквата, наречен Петдесетница, а днес празнуваме повода за този празник – Бог Дух Светий, третото Лице на Светата Троица. Учението на светата Църква в Символа на вярата по отнощение на Светия Дух е изразено в осмия член: "[Вярвам...] И в Духа Светаго, Господа, Животворящия, Който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и Го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците".

В проповедта си Негово Високопреосвещенство заяви: "Почитанието на Светия Дух е особено важно в светата Църква, защото в днешното новозаветно време целта на християнския живот е свързана с придобиването именно на Божията благодат, придобиването благодатта на Светия Дух, която благодат ни прави с мирен дух, която благодат носи плодовете на духа. А свети апостол Павел много ясно каза кои са плодовете на духа в своето послание към галатяни: "А плодът на духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание" (Гал. 5:22-23)".

Освен храмовия празник, повод за радост бе извършеното от Негово Високопреосвещенство чинопоследование за обновление на храм. На богослужбата присъстваха кметът на село Ветрино д-р Димитър Димитров, кметът на село Млада гвардия г-жа Пенка Велкова и множество християни.

В края на светата Литургия иконом Петър Койчев бе награден с офикията "ставрофорен иконом", на когото митрополит Йоан пожела здраве и Бог да го укрепява и пази.

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

Храмов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардияХрамов празник и награждаване с офикия в храм "Света Троица" – село Млада гвардия
« предишна новинаследваща новина »