ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петдесетница и Свети Дух в Бачково

06 юни 2017 15:13, Бачковска света обител
Петдесятница и Свети Дух в Бачково

„Когато настана ден Петдесетница, те всички в единомислие бяха заедно. И внезапно биде шум от небето, като че идеше силен вятър, и напълни цялата къща, дето седяха. И явиха им се езици, като че огнени, които се разделяха, и се спряга по един на всекиго от тях. И всички се изпълниха с Дух Светий, и наченаха да говорят на други езици, според както Духът им даваше да изговарят." (Деян. 2:1-4).

В изпълнение на обещаното, когато Той отиде при Отца, изпрати им Духа Светаго, та да наченат в дело промисъла на Вековечния в спасяването на рода человечески от ръцете на отстъпилия горделивец и внушител на гордост в душите човешки. Затова нека носим и ние в сърцата си неугаснал пламъка, даден на светите апостоли, защото няма по-голяма проповед от тая да видиш човек в плът осенен от Духа Светаго!

В деня на светата Петдесетница в Бачковската обител бе отслужена св. Литургия от Месемврийския епископ Яков в съслужение с игумена на манастира архим. Симон и братята на обителта. На следващия ден благочестивото братство прослави и Духа Животворящия, Който от Отца изхожда и Чиято всеприсъстващата сила живот е.

Текст: Стамен Пепелишев
Снимки: Теодор Пеев

 

 

Снимки

Петдесятница и Свети Дух в БачковоПетдесятница и Свети Дух в БачковоПетдесятница и Свети Дух в БачковоПетдесятница и Свети Дух в БачковоПетдесятница и Свети Дух в БачковоПетдесятница и Свети Дух в БачковоПетдесятница и Свети Дух в БачковоПетдесятница и Свети Дух в Бачково
« предишна новинаследваща новина »