ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Отбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България - в гр. Русе

03 юни 2010 13:52, Русенска митрополия
Отбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата -  в Русе

На 2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България - в гр. Русе се състоя тържествена церемония пред Паметника на свободата и се почете паметта на отдалите живота си за освобождението и независимостта на нашата родина. В тържеството взе участие и почетна рота от Русенския гарнизон, а реч произнесе областният управител на Русенска област г-н Пламен Стоилов. След това Негово Преосвещенство Месемврийски епископ Иаков, викарий на Русенския митрополит, в съслужение със свещеници от русенските храмове отслужи заупокойна молитва за вечен покой на душите на падналите за нашето освобождение и във войните за национално обединение. Изпя се „Вечная памят”, та да бъде вечна паметта за тях и тяхната саможертва. Накрая епископ Иаков в кратко изказване призова да не забравяме техния пример и да подражаваме на делото им.

Прозвуча Националният химн, а след това под звуците на марш бяха поднесени цветя от институции, партии и граждани. Точно в 12 ч. прозвуча сирена за едноминутно мълчание в знак на признателност към загиналите саможертвено за нашата свобода.

Вечна да бъде паметта им!

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Отбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеРазговор на еп. Иаков с г-н Михаил Торшин - генерален консул на Руската федерацияОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОфициалните лицаОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеРеч на областния управител на Русенска област г-н Пламен СтоиловОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в РусеОтбелязване на 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата - в Русе
« предишна новинаследваща новина »