ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената неделна литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"

11 юни 2017 15:07, Българска Патриаршия
Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"

С благословението и молитвеното участие на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, участие в неделната Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" взе Патриаршеският хор на РПЦ-МП.

Тържественото богослужение бе предстоявано от Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод и председател на настоятелството към Патриаршеската катедрала.

В съслужение с епископ Герасим бяха: архим. Филип Василцев, престоятел на Руския храм-подворие "Св. Николай Мирликийски", архим. Теофан и храмовото духовенство свещеник Костадин Гаврилов и свещеник Антоний Милушев. В богослужението участие взеха протодякон Александър Нешев и доц. д-р дякон Иван Иванов.

В края на богослужението епископ Герасим поздрави всички присъстващи, като специално подчерта високата чест и радост за православните християни да чуят песнопенията на Литургията, изпълнявани от Патриаршеския хор на РПЦ-МП.

Вчера в столичния храм "Св. София" се състоя и концертът на Патриаршеския хор.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеският хор на РПЦ-МП взе участие в тържествената литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски"
« предишна новинаследваща новина »