ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Всех Святих в Тетевен

11 юни 2017 17:05, Ловчанска митрополия
Празникът Всех Святих в Тетевен

На днешния ден празнуваме Всички светии, удостоили се в свое време с придобиване на Царството Божие, включително и тези, останали все още незнайни за членовете на Едната света, съборна и апостолска Църква, основана от Сина Божий Иисус Христос и осветена от Дух Светий.

Тази неделя – първа след Петдесетница – бе особено тържествена за православните християни от град Тетевен, защото те честваха и своя храмов празник. Както всяка година, така и сега, Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Литургия, а в съслужение с него участваха ставрофорен свещеноик. Борис Борисов, който е архиерейски наместник на Тетевенска духовна околия, и ставроф. свещеноик. Павел Лалев от близкото село Рибарица.

След светата служба владиката в проповедта си говори за естеството на днешния празник и благослови вярващите.

Бе осветен и раздаден празничен корбан.

 

 

Снимки

Празникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в ТетевенПразникът Всех Святих в Тетевен
« предишна новинаследваща новина »