ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на читателите и екипа на Официалния сайт на БПЦ-БП

19 юни 2017 12:50, Българска Патриаршия
Преп. Паисий Хилендарски - покровител на нашия сайт и неговата мисия

Днес, 19 юни 2017 г., Св. Паисий Хилендарски, Официалният сайт на БПЦ-Българска Патриаршия отбелязва осмата годишнина от своето тържествено откриване.

По молитвите на монаха-подвижник, просветителя и будителя на българската нация преп. Паисий, Бог да дарува на целия ни екип - под ръководството на Светейшия Български патриарх Неофит, Св. Синод и прекия ни ръководител Неврокопски митрополит Серафим - духовно и телесно здраве, изобилие от вдъхновение в нашето църковнослужение, благодатни сили за изрядно изпълняване на възложеното ни послушание, вярност към светата ни Църква в полза на нашите ближни и за слава на Светата, Единосъщна и Неразделна Троица!

Да почетем св. Паисий Хилендарски и неговото дело, както и всички български светии, които осветиха българската земя и ни дадоха пример как да се трудим на попрището на благовестието за Иисуса Христа. Нека тези, които се оказаха по-достойни от нас и за които светът не беше достоен, а именно нашите светии - да бъдат нашата опора. Нека се поздравим с това, че има българска святост, че има подвижници на благочестието и светии, които от българската земя са угодили изключително много на Пресветата Троица. Трябва да взимаме пример от тях. Техните мъчители и всички онези, които са им се подиграли или не са им се доверили, днес са в забвение, но светиите са прославени от Бога и поради това остават в нашите сърца като ни привличат, за да не буреняса пътят ни към Бога, но да живеем живот, изпълнен с вечен смисъл и спасение. Тяхната памет трябва да помним и да честваме, защото те са критерият, към който всеки от нас трябва да се стреми. Заради тях Бог ни търпи и на тях трябва да подражаваме, възраствайки в православната вяра и служейки на Бога и народа ревностно и себеотдайно.

Всички български светии, молете Бога за нас и нашите трудове! Амин.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

~~~~~~~~~~~~

Архивни кадри от стартирането на сайта на Св. Синод можете да видите тук:

http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=10050

Настоящ екип на Официалния сайт на Св. Синод: http://bg-patriarshia.bg/index.php?file=contacts.xml

Д-р Десислава Панайотова - гл. редактор на Официалния сайт на БПЦ-БП

 

 

Снимки

Преп. Паисий Хилендарски - покровител на нашия сайт и неговата мисия
« предишна новинаследваща новина »