ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Неделя на Всички български светии в Пазарджик

21 юни 2017 20:12, Пловдивска митрополия
Неделя на Всички български светии в  Пазарджик

На 18 юни, 2-а Неделя след Петдесетница, когато светата Църква почита паметта на Всички български светии, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Константийският епископ Яков - втори викарий на митрополита и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, отслужи архиерейска света Литургия в катедралния храм „Успение Богородично” в Пазарджик. В съслужение с него бяха прот. Боян Кочев - секретар на Пазарджишка духовна околия и енорийският свещеник в катедралата свещ. Любомир Чавдаров.

Много от енориашите, присъствали на богослужението, пристъпиха към светите Тайни и се причастиха с Тялото и Кръвта Христови, след като се бяха подготвили с усърден пост и молитва. В своята проповед в края на светата Литургия епископ Яков се обърна към богомолния народ със слово за светостта:

„Богата е нашата любима Родина на Божии угодници – най-голямото наследство, оставено ни през вековете. Те непрестанно предстоят пред лицето на Бога и ходатайстват за нас. Няма какво друго да кажа, освен: „Български светии, молете Бога за нас! Всички български светии, закриляйте нашите домове и чеда и просете за нас милост, здраве и душевно спасение! Всички български светии, давайте ни всякога разум да ходим по вашите стъпки, та и ние като вас да наследим вечния живот“.

Епископ Яков преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай и поздрави всички с празника. Тържеството завърши с многолетствие, след което архиереят раздаде анафората и преподаде своето благословение на всеки един от присъстващите.

За повече снимки посетете сайта на Архиерейското наместничество в град Пазарджик:

http://arhiereiskopz.com/

 

 

Снимки

Неделя на Всички български светии в  ПазарджикНеделя на Всички български светии в  ПазарджикНеделя на Всички български светии в  ПазарджикНеделя на Всички български светии в  ПазарджикНеделя на Всички български светии в  Пазарджик
« предишна новинаследваща новина »