ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Регионален събор за автентичен фолклор – Видин

05 юни 2010 16:02, Видинска митрополия
Регионален събор за автентичен фолклор – Видин

На 5 юни на откритата сцена във видинския речен парк, до градската художествена галерия се проведе Регионален събор за автентичен фолклор.

Съборът е организиран от Народно читалище „Цвят”, гр. Видин. Неговата основна задача е да бъдат излъчени участниците от Видинска област в Десетия национален събор на народното творчество "Копривщица 2010".

Съборът бе тържествено открит от г-н инж. Румен Видов, кмет на Видинска община, в присъствието на гости, приятели и творци, пазители на културата и традициите в Северозападния край на България.

На събора присъстваха представители и на Видинска света митрополия, архимандрит Поликарп и монах Максим, които споделиха радостта си от това прекрасно събитие и поощриха организаторите за прекрасната инициатива.

На прослушването на самодейците се явиха представители на повече от шестдесет читалища, които зарадваха журито и публиката с изпълнения на автентичен фолклор: танци, обичаи и песни.

Очарованието на автентичната песен, танц и обичаи от Северозападна фолклорна област плениха мало и голямо и създадоха невероятна задушевна обстановка, която показа, че Северозападна България е жива и разпръсква живи лъчи по цяло Българско и по света.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Анна Иванова

 

 

Снимки

Регионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – ВидинРегионален събор за автентичен фолклор – Видин
« предишна новинаследваща новина »