ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в с. Капитановци

05 юни 2010 16:31, Видинска митрополия
Празник в с. Капитановци

На 5 юни жителите на видинското с. Капитановци празнува своя общоселски празник, който събира и обединява жителите в едно, в радост и празненство.

Радостта на населението в този ден бе двойна, защото освен че бе отбелязан празникът на селото, бе осветен и новооткритият Пенсионерски клуб, за радост и утеха на пенсионерите в селото.

При откриването на клуба трикольорната лента бе прерязана от г-н инж. Румен Видов, кмет на община Видин, и кмета на село Капитановци. Освещаването на новата придобивка за жителите на селото бе извършено от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Пенсионерският клуб бе осветен и наречен „Капитаните”, за радост на жителите на селото и с надежда, че тук те ще намират спокойствие и разбиране.

Клубът е изграден със съдействието на кмета на Видинска община, както и на дарители и радетели за благи и мирни старини на местното население.

След откриването и освещаването на клуба епископ Сионий заедно с протойерей Арахин, енорийски свещеник на селото, посети селския енорийски храм „Света Троица”, където сподели своята възхита от величието и достолепието на храма.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Празник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. КапитановциПразник в с. Капитановци
« предишна новинаследваща новина »