ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Събор на Доростолските мъченици

26 юни 2017 18:55, Доростолска митрополия
Събор на Доростолските мъченици

На 25 юни 2017г., бе отслужена божествена света Литургия в чест на Доростолските мъченици.

Множество народ бе в храма, за да посрещне Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий и придружаващите го архиереи от Румънската православна църква - архиепископ Теодосий, архиепископ Васануфрий, епископ Андрей, игуменът на манастира Дервент, архим. Андрей, архимандрит Симон - игумен на Бачковската св. обител и множество духовници от страната и чужбина.

С благословението на митрополит Амвросий начеването на св. Литургия бе дадено от протосингела на епархията ставр. ик. Добри Чаков, а много жители и гости на гр. Силистра взеха молитвено участие в богослужението.

След края на св. Литургия митрополит Амвроисй благодари на гостите и духовниците, дошли да отслужат за втора поредна година службата, посветена на Доростолските мъченици, като припомни, че този празник е не само за силистренци, но и за цяла северна Добруджа. В края на богослужението бе изпято многолетсвие за Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски и членовете на Св. Синод и също така, и за двата народа - българския и румънския.

 

 

Снимки

Събор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченициСъбор на Доростолските мъченици
« предишна новинаследваща новина »