ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Заупокойна света Литургия по повод 6 месеца от блажената кончина на Врачанския митрополит Калиник

27 юни 2017 09:57, Врачанска митрополия
Заупокойна света литургия по повод 6 месеца от блаженната кончина на Врачанския митрополит Калиник

Заупокойна света литургия по повод 6 месеца от блажената кончина на Врачанския митрополит Калиник бе отслужена в понеделник - 26 юни - във Враца. Богослужението оглави Врачанският митрополит Григорий в храма "Свети Николай", а в него участваха свещеници от града и от архиерейските наместничества в региона.

Врачанският митрополит Григорий припомни думите на св. апостол Павел от първото му послание до Солуняните – “Не искам, братя, вие да не знаете за починалите, за да не скърбите, както и другите, които нямат надежда”. “Възлюбени отци, братя и сестри - кои са тези, които нямат надежда и кои са тези, които имат надежда? Тези, които имат надежда, са, които вярват в Бога и във възкресението! Приснопаметният наш събрат, митрополит Калиник, изпълни своя земен живот с дела на вярата. Той 42 години оглавява Врачанската епархия и се труди на Божията нива сред своето паство. Затова, в този ден, когато се навършват 6 месеца от неговата кончина, нека помолим Всеподателя Бога, както е обещал на своите верни чеда, да го приеме в лоното на Авраама, Исаака и Иакова, и да го всели в Своето небесно царство” – каза в словото си Врачанският митрополит Григорий.

След светата Литургия бе отслужена и панихида за Врачанския митрополит Калиник.

 

Снимки и видео: Емил Игнатов

 

 

Снимки

Заупокойна света литургия по повод 6 месеца от блаженната кончина на Врачанския митрополит КалиникЗаупокойна света литургия по повод 6 месеца от блаженната кончина на Врачанския митрополит КалиникЗаупокойна света литургия по повод 6 месеца от блаженната кончина на Врачанския митрополит Калиник
« предишна новинаследваща новина »