ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящи архиерейски богослужения за Петровден в София

27 юни 2017 15:53, Софийска митрополия
Св. апостоли Петър и Павел

За предстоящия празник на светите първовърховни апостоли Петър и Павел в Софийска епархия, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит ще бъдат отслужени следните богослужения:

- На 28 юни (сряда) вечерното богослужение в храм „Св. Петър и Павел“ (кв. Разсадника) ще започне от 18 часа – службата ще възглави Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов - протосингел на Софийска епархия. Ще бъде изпълнен и метричен канон на св. апостоли на 4 глас (по „Отверзу уста моя“, преведен на съвременен български език.

- На 29 юни (Петровден) архиерейската св. Литургия за празника на храм „Св. Петър и Павел“ (кв. Разсадника) ще започне в 9:00 часа и ще бъде възглавена от Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод.

- В същия ден (29 юни) от 9:30 часа в Лозенския манастир „Св. Петър и Павел“ празничната св. Литургия ще бъде възглавена от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в съслужение с Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Приканват се православните християни да вземат молитвено участие в богослуженията.

 

 

« предишна новинаследваща новина »