ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Бяха въдворени новите свещеници на гр. Дунавци и с. Синаговци

28 юни 2017 13:57, Видинска митрополия
Бяха въдворени новите свещеници на гр. Дунавци и с. Синаговци

На 27 юни, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, бе извършено въдворяването на новите свещенослужители на гр. Дунавци и с. Синаговци.

Въдворяването на свещеник Ставри Велинов, енорийски свещеник на с. Синаговци, в храм „Св. равноапостолни царе Константин и Елена“, извърши Негово Високопреподобие архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, а новият свещенослужител на гр. Дунавци, в храм „Рождество Богородично“, йеромонах Максим, бе въдворен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

 

В храм „Рождество Богородично“, гр. Дунавци, епископ Поликарп бе посрещнат от духовници и миряни и отслужи тържествен водосвет за здравето и благословението на жителите и гостите на Дунавци.

След водоосвещението, епископ Поликарп представи новия свещенослужител на енорията и града и подчерта, че от тук нататък е важно народът да обича и подкрепя своя духовен отец, както и свещеникът е задължен да отговори на тази любов с всеотдайност и безпирни грижи за духовното израстване на поверените му люде.

След празника, бе осветена постна бобена чорба, предоставена от г-жа Десислава Димитрова, председател на комисията по въпросите на вероизповеданията към Общински съвет Видин, за здравето и благословението на присъстващите.

За официалните лица, кметът на Дунавци Димо Скорчев, даде вечеря, на която сподели радостта си от въдворяването на новия свещеник.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2s1pbVy

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »