ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петровден в Бачковската обител на св.Богородица

29 юни 2017 15:21, Бачковска света обител
Св.апостоли Петър и Павел, стенопис на Захари Зограф, 1841г.

С тържествена литургия, манастирското братство, водено от игумена, архим. Симон, и в съслужение с пребиваващия в Бачковския манастир Месемврийски епископ Яков, отпразнува определения за отдаване почит на светите апостоли Петър и Павел, ден. Двамата следовници Господни, изпълниха заръката, дадена им от Спасителя – да отидат и да възвестят на всички народи посланието на любовта и спасението. И, ако единият трябваше да ослепее, та да прогледне за Христа, а другият побягнал от дома на разврата – древния Рим, бе срещнат от Него на изхода на града, за да чуе „Къде отиваш?”, защото който е влезнал веднъж на Господнята нива следва да остане до края в нея, отдаден на сеитба и жътва на семената на благовестието Господне. Което и двамата направиха, като оставиха живота и кръвта си на тая същата нива, превърнала се в църквата на Отца и Сина и Светаго Духа – живо обиталище за всички нас, приели името ХРИСТИЯНИ.

На днешния ден, именник е манастирският брат, архимандрит Павел(Тенев). Отец Павел бе най-сърдечно, с братска любовq поздравен от игумена на манастира, целокупното братство и служителите на обителта!

Наред с пожеланията за добро здраве и дълголетие, пожелахме на о.Павел да не отстъпва от него благословията на небесния му покровител св. апостол Павел, направил го свой обдарен следовник в богословието и проповедта!

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Петровден в Бачковската обител на св.БогородицаПетровден в Бачковската обител на св.БогородицаПетровден в Бачковската обител на св.БогородицаПетровден в Бачковската обител на св.БогородицаПетровден в Бачковската обител на св.БогородицаПетровден в Бачковската обител на св.БогородицаПетровден в Бачковската обител на св.БогородицаПетровден в Бачковската обител на св.БогородицаПетровден в Бачковската обител на св.БогородицаАрхимандрит Павел(Тенев), именник днес.Петровден в Бачковската обител на св.БогородицаПетровден в Бачковската обител на св.Богородица
« предишна новинаследваща новина »