ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник и обновление в село Лопян

29 юни 2017 18:24, Ловчанска митрополия
Храмов празник и обновление в село Лопян

Храмът в село Лопян, който се намира в Ботевградска духовна околия е построен преди 155 години, а освещаването му е станало преди 153. Той носи името на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, чиято богослужебна прослава честваме днес. Повод за идването на Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил тук не бе само храмовия празник, а и това че той бе основно ремонтиран.

След утренята владиката отслужи водосвет, прочете молитвите за обновление на храм и поръси олтара и цялата храмова сграда с осветена вода, след това започна и светата Литургия. В съслужение с митрополит Гавриил участваха ставроф. ик. Вениамин Павлов от Ловеч, прот. Христо Нинов и свещ. Борис Анев /и двамата от Етрополе/, на клира пяха свещеноик. Емил Якимов - игумен на Етрополския манастир „Св. Троица“ и Христан Хитов певец при храм „Св. Троица“, Ловеч.

В края на светата служба Негово Високопреосвещенство говори за живота на светите апостоли и на всички вярващи раздаде иконки.

 

 

Снимки

Храмов празник и обновление в село ЛопянХрамов празник и обновление в село ЛопянХрамов празник и обновление в село ЛопянХрамов празник и обновление в село ЛопянХрамов празник и обновление в село ЛопянХрамов празник и обновление в село ЛопянХрамов празник и обновление в село ЛопянХрамов празник и обновление в село ЛопянХрамов празник и обновление в село Лопян
« предишна новинаследваща новина »