ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник на Катедралния храм в гр. Силистра

29 юни 2017 20:07, Доростолска митрополия
Фоторепортаж

На 29 юни, когато свeтата ни Църква чества паметта на св. Първовърховни апостоли, катедралният храм на Силистра „Св. апостоли Петър и Павел“ отбелязва своя храмов празник.

В празничната света Литургия взеха участие Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, Негово Високопреосвещенство митрополитът на Констанция и Фамагуста Василий-Кипърска Архиепископия, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон-Патриаршески викарий, игумени на манастири от страната, съседна Румъния и Р Молдова.

Начеването на светата Литургия бе дадено от протосингела и председател на катедралния храм ст. ик. Добри Чаков в съслужение с духовници от епархията и страната.

При тържествено биене на камбаните, рано сутринта, архиереят бе посрещнат пред катедралния храм, където го очакваше храмовото духовенство.

След отпуста приветствие отправи митрополит Амвросий. В първата част на проповедта си той припомни живота и значението на делото на светите първовърховни апостоли Петър и Павел. Митрополитът изтъкна, че днес в този храм присъства шесто поколение от онези, които са го съградили.

Беше направена лития около храма. След като стигнаха до гроба на приснопаметния митрополит Иларион, духовниците изпяха „Вечная память“ и положиха цветя. След това пред храма, където беше извършен водосвет, бе осветен и раздаден корбан за здраве.

За гостите беше даден официален обяд, в края на който Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий отново благодари на всички, участвали в това духовно тържество.

 

Текст и снимки: архим. Емилиан

 

 

Снимки

ФоторепортажФоторепортажФоторепортажОбл.управител на гр.Силистра г-н Ивелин ИвановФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортажФоторепортаж
« предишна новинаследваща новина »