ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вечерня за Петровден в с. Гомотарци

04 юли 2017 15:10, Видинска митрополия
Вечерня за Петровден в с. Гомотарци

На 28 юни, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, в храм „Св. ап. Петър и Павел“, с. Гомотарци, бе отслужена тържествена Вечерня.

Службата бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, иконом Любен, свещеник Петър Йончев, енорийски свещеник на селото, йеромонах Максим и йеродякон Вартоломей.

Молитвените песнопения на вечерното богослужение изпълни архимандрит Евтимий.

По време на празничното вечерно молитвено последование бе отслужен и чинът на Петохлебието, за здраве и благословение на присъстващите християни и жителите на с. Гомотарци.

След богослужението епископ Поликарп се обърна с кратко слово към присъстващите християни и, запознавайки ги с важни моменти от живота на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, подчерта, че е важно чрез завещаните ни от тях добродетели да възрастваме и да бъдем достойни християни и чеда на Бога.

Епископ Поликарп благодари на духовниците взели участие в богослужението, а също поздрави отец Петър с предстоящия му личен празник, пожелавайки му здраве, ревност по Бога и достойно служение.

 

Към всички бе преподадено Архипастирското благословение на Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан.

 

Всички християни получиха благословен хляб за благословение след службата, както и по една иконичка с образа на Господ Иисус Христос, за здраве и спомен от събитието.

 

За повече снимки посетете https://www.facebook.com/pg/Vidinska.mitropoliya/photos/?tab=album&album_id=690613517798785

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »