ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Превъзходителство Посланикът на Руската Федерация в Република България посети Варненска и Великопреславска света митрополия

07 юли 2017 15:35, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Негово Превъзходителство г-н Анатолий Макаров посети Варненска и Великопреславска света митрополия

На 7 юли 2017 г. Негово Превъзходителство извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в България г-н Анатолий Макаров и Негово Превъзходителство Генералният консул на Руската Федерация във Варна г-н Сергей Лукьянчук бяха на официално посещение във Варненска и Великопреславска света митрополия.

Срещата премина изключително в дух на сърдечност и разбирателство. Г-н Макаров изрази своето уважение към Българската православна църква и респективно към Епархийското ръководство на Варненска и Великопреславска света митрополия, като сподели, че на 7 юли 2017 г. се изпълват точно девет месеца от неговото пребиваване като посланик в Република България. Беше подчертано, че е важно да се поддържат добрите благодатни отношения между двете поместни сестри Православни църкви – Руската православна църква и Българската православна църква, както и ползотворните отношения между двете държави. Бе подчертано, че и досега нашите взаимни отношения имат ползотворна изявеност, която и за напред ще продължи. Засегна се и въпросът за предстоящото тържествено отбелязване на 140 години от освобождението на България от турско робство и предстоящите редица мероприятия свързани с честването, което ще се проведе на 3 март 2018 г. Тази дата остава знаменателна в историята на България и в историята на Русия, което допринася за благодатното сътрудничество между нашите два народа и две Църкви.

От своя страна Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан благопожела на своите скъпи гости крепко здраве и добър успех в мисията на Негово Превъзходителство г-н Анатолий Макаров и Негово Превъзходителство г-н Сергей Лукьянчук.

И нека Бог да закриля нашите благодатни отношения!

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

« предишна новинаследваща новина »