ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителен концерт

07 юни 2010 17:03, Ловчанска митрополия
Благотворителен концерт

“Гледайте да не презрете едного от тия малките” (Мат.18:10).

Вече няколко години към Ловчанска света Митрополия действа неделно училище с възпитаници от Дом за деца, лишени от родителска грижа “Параскева Нейкова” и Център за настаняване от семеен тип 1 – Ловеч. На 4 юни в Клуба на дейците на културата в Ловеч се състоя традиционен благотворителен концерт с цел събиране на средства за творчески лагер на децата, който се провежда всяко лято в Етрополския манастир.

Децата показаха какво са научили за молитвата и за някои събития от Стария Завет, както и театрални умения в кратка пиеска. За това се бяха погрижили Нели Симеонова, Мария Ганчева и Анисия Казашка – енориашки при катедралния храм “Света Троица”, които и целогодишно се занимават с тези деца. В програмата участваха още Детско-юношеският хор “Архангелский глас” към Ловчанска света митрополия с изпълнения на православни песнопения, както и деца от групите, които изучават СИП "Религия" в ОУ “Христо Никифоров” – Ловеч, които показаха поучителни драматизации по притчи от Новия Завет и басни от Лафонтен.

Накрая Ловчанският митрополит Гавриил, който също бе скъп гост на тържеството, раздаде на всяко дете от Неделното училище грамота и малък подарък.

Всеки от присъстващите можеше да дари сума, като за това можеше да си вземе за спомен нещо от изложбата на рисунки и други произведения от децата, които са изработили през учебната година.

Свой кът с икони бе подредил и Илия Рангелов, който живее в Защитено жилище в Ловеч.

Текст: прот. Любомир Казашки

 

 

Снимки

Благотворителен концертБлаготворителен концертБлаготворителен концертБлаготворителен концертБлаготворителен концертБлаготворителен концерт
« предишна новинаследваща новина »