ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„С Бога в сърцето“ - празник за българската църковна община във Виена

07 юни 2010 18:05, Митрополия на Западна и Средна Европа
„С Бога в сърцето“

За пореден път в неделния ден на 30 май храм "Св. Иван Рилски" във Виена, Австрия, беше изпълнен с вярващи хора, дошли да запалят свещи и да се помолят Богу, да получат чрез изрядната служба Неговата благословия и не на последно място - да съизживеят изпълнената с много топлота, обич и вяра програма за края на учебната година, изнесена от децата (тази година 28 на брой) от групата по вероучение.

Седмица след Петдесетница – Неделя на Всички светии. На този ден учениците зарадваха богомолците с проведеното от тях тържество. Прекрасни, добри деца, с които с основание се гордеем, защото в студ и в пек, от близки и далечни райони на цяла Виена, през цялата учебна година те най-редовно посещаваха часовете по вероучение.

Според сценария на тържеството учениците бяха разделени на две групи: на „вярващи“ и „невярващи“. Дали вярващите ще успеят да убедят „невярващите“ в истинността на Словото Божие, за да се присъединят към тях? След немалко вълнуващи диалози идва категоричният положителен отговор: „невярващите“ са убедени да преминат в групата на „вярващите“. Семето на вярата е посято - малкото синапово зърно, от което по-късно ще израсне голямото дърво с дълбокия корен, със силната и непоколебима вяра в Бога. Отговор, който ни задължава цял живот да се учим, ръководени от добър Учител. И Този Учител е Светият Дух. Всяко разбиране и всяко познание е невъзможно без Него. Никоя светлина не е по-светла от Божието познание. А Той ни озарява с тази светлина, за да можем по-дълбоко да се потопим в Божията истина.

След тържеството църковното настоятелство на българската ни църква „Св. Иван Рилски“, както винаги, покани малките питомци на сладки лакомства, а възрастните отнесоха още един мил спомен в сърцата си.

В заключение се обръщам към моите питомци с дълбока благодарност и голяма обич, и им пожелавам Господ винаги да ги покровителства и подкрепя! Весела ваканция!

Текст: Алексана Панайотова
Снимки: Гергина Чобанова

 

 

Снимки

„С Бога в сърцето“„С Бога в сърцето“„С Бога в сърцето“„С Бога в сърцето“„С Бога в сърцето“„С Бога в сърцето“
« предишна новинаследваща новина »