ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Киприан направи първа копка и водосвет на мястото, на което ще бъде изграден храм "Св. Йоан Рилски Чудотворец"

09 юли 2017 09:41, Старозагорска митрополия
Митрополит Киприан направи първа копка и водосвет на мястото, на което ще бъде изграден храм "Св. Йоан Рилски Чудотворец"

На 8 юли Митрополит Киприан направи първа копка и водосвет на мястото, на което ще бъде изграден храм "Св. Йоан Рилски Чудотворец" в курортното селце Старозагорски минерални бани. Проектът е дело на арх. Веселин Беров. "Духовната ни радост е голяма, защото този светец винаги ще покровителства това място. Още по-радостни сме, че Българската православна църква ще има свой нов дом, за да можем да изпълняваме своя обет и дълг към Бога и да се молим за добруването на нашия народ", съобщи владиката. В знак на благодарност кметът на курорта Станчо Станчев му подари колаж със снимки на Старозагорските минерални бани, който да му навява хубави спомени и да не забравя, че винаги е добре дошъл.

На събитието присъстваха народните представители Емил Христов и Радостин Танев, областният управител Гергана Микова, ректорът на Тракийски университет проф. Иван Въшин, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общинските съветници Динко Михайлов, Николай Николов, Михаил Михайлов.

Текст и снимки: Благовест Илиев

 

 

Снимки

Митрополит Киприан направи първа копка и водосвет на мястото, на което ще бъде изграден храм "Св. Йоан Рилски Чудотворец"Митрополит Киприан направи първа копка и водосвет на мястото, на което ще бъде изграден храм "Св. Йоан Рилски Чудотворец"Митрополит Киприан направи първа копка и водосвет на мястото, на което ще бъде изграден храм "Св. Йоан Рилски Чудотворец"
« предишна новинаследваща новина »