ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Почина свещеник Стойчо Стоянов от с. Кутово

07 юни 2010 18:55, Видинска митрополия
Представи се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. Кутово

С дълбока скръб съобщаваме, че на 6 юни 2010 г. след кратко боледуване, на 67-годишна възраст почина свещеник Стойчо Илиев Стоянов от село Кутово, Видинска епархия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, на 7 юни трисагий в къщата на отец Стойчо бе извършен от отец Михаил от с. Покрайна, а опелото в храма - от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, Видин, както и духовници от Видинска епархия.

Дошлите да го изпратят в последния му път жители на селото се простиха със свещеник Стойчо, като се помолиха Бог да го прости и вечна и блажена да бъде паметта му.

След опелото архимандрит Поликарп изказа съболезнования на опечаленото семейство от името на Видинския митрополит, от свое име, както и от клириците при Видинската света митрополия, като се помоли Бог да го прости и да го всели там, където почиват праведниците, където няма скръб, болка и въздишка, а живот безкраен.

Отец Стойчо бе погребан в двора на енорийския храм в село Кутово, където бе дългогодишен достоен свещенослужител.

Поклон пред паметта му!

Текст и снимки: монах Максим

 

 

Снимки

Представи се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. КутовоПредстави се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. КутовоПредстави се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. КутовоПредстави се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. КутовоПредстави се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. КутовоПредстави се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. КутовоПредстави се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. КутовоПредстави се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. КутовоПредстави се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. КутовоПредстави се в Господа свещеник Стойчо Стоянов от с. Кутово
« предишна новинаследваща новина »