ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Високопреосвещенство Корсунският архиепископ Инокентий посети БПЦО ,,Св. Кирил и Методий”, Рим

07 май 2010 21:07, Митрополия на Западна и Средна Европа
Корсунският архиепископ Инокентий посети БПЦО ,,Св. Кирил и Методий”, Рим

На 7 юни 2010 г. Негово Вископреосвещенство Корсунският архиепископ Инокентий, архиепископ на Московската патриаршия за Италия, Испания, Португалия, Франция и Швейцария, посети в Рим българската православна църковна община ,,Св. Кирил и Методий”, в храма й ,,Св. Викентий и Анастасий”, по покана на енорийския свещеник на общината архимандрит Климент Бобчев. Посещението на архиепископ Инокентий стана със знанието и благословението на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, временно управляващ Западно- и Средневропейската епархия и бе поредния израз на братските отношения и сътрудничество, които съществуват между руската и българската православни енории в Рим.

Негово Вископреосвещенство Корсунският архиепископ Инокентий е роден на 9 октомври 1947 г. в гр. Старая Руса, обл. Новгородска.

През 1975 г. завършва Московския държавен институт за международни отношения. През 1981 г. приема дяконско и свещеническо ръкоположение. В 1989 г. завършва Московската духовна семинария. На 19.01.1992 г. е възведен в архимандритско достойнство, а на 26 януари 1992 г. е хиротонисан за епископ. На 18 юли 1995 г. е назначен за викарий на Московската епархия, заместник-председател на Отдела за външноцърковни отношения на Московската патриаршия.

На 5 октомври 1999 г. е назначен за правоправещ епископ на Корсунската епархия, а на 25 февруари 2002 г. е възведен в архиепископски сан.

Корсунската епархия е учредена през 1960 година. В нея влизат енориите и манастирите на Московската патриаршия, намиращи се на територията на Италия, Испания, Португалия, Франция и Швейцария. Седалищният град на епархията е Париж, Франция. Епархията има 34 църковни общини (17 в Италия, 10 във Франция, 3 в Швейцария, 2 в Испания и 2 в Португалия); 23-ма свещенослужители и 5 манастира.

През май 2006 г., във връзка с кризисната ситуация в Сурожката епархия, архиепископ Инокентий е назначен за неин временно управляващ до умиротворяването на църковния й живот на 27 декември 2007 година.

 

 

Снимки

Корсунският архиепископ Инокентий посети БПЦО ,,Св. Кирил и Методий”, РимКорсунският архиепископ Инокентий посети БПЦО ,,Св. Кирил и Методий”, РимКорсунският архиепископ Инокентий посети БПЦО ,,Св. Кирил и Методий”, РимКорсунският архиепископ Инокентий посети БПЦО ,,Св. Кирил и Методий”, Рим
« предишна новинаследваща новина »