ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Освещаване на нов храм в с. Козяк

10 юли 2017 11:43, Доростолска митрополия
Освещаване на нов храм в с.Козяк

На 09 юли - 5 Неделя след Петдесетница бе извършено тържественото освещаване на новия храм "Св. Йоан Кръстител" в с. Козяк.

Празникът в деня на освещаването бе оглавен от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, при съслужението на Негово Високоблагоговейнство ст. ик. Добри Чаков - протосингел на епархията, свещеноик .Райчо Радев, свещеноик. Добри Върбанов, йеромонах Спиридон, свещ. Роман Михалев. Молитвено участие в богослужението през цялото време взе кметът на селото, както и жителите гостите от съседни села и градове.

В св. Престол бяха положени св. мощи на св. Климент папа Римски, св. Маврикий Трапезундски и св. Дамян Безсребърник Александрийски. Като предварително бяха написани имената на клира и близките и положени преди полагането на св. мощи и покрити със св. миро.

Негово Високопреосвещенство сърдечно благодари на директора на Дирекция "Вероизповедания" г-н Емил Велинов, чрез която бяха отпуснати субсидии и бе въздигнат храмът.

След св. Литургия бяха раздадени на всички присъстващи Евангелие в преразказ за деца и също така лакомства за по-малките, а след това всички вкусиха от корбана, приготвен от св. митрополия.

Текст и снимки: архим. Емилиан

 

 

Снимки

Освещаване на нов храм в с.КозякОсвещаване на нов храм в с.КозякОсвещаване на нов храм в с.КозякОсвещаване на нов храм в с.КозякОсвещаване на нов храм в с.КозякОсвещаване на нов храм в с.КозякОсвещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк Освещаване на нов храм в с.Козяк
« предишна новинаследваща новина »