ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Прессъобщение от Пловдивска св. митрополия

14 юли 2017 13:22, Пловдивска митрополия
Посрещаме част от покрова и одеждите на  Света Богородица от Русия и  копие на чудотворната икона на  Св. Богородица „Всецарица” от Св. Гора, Атон

Посрещаме част от покрова и одеждите на Света Богородица от Русия

и

копие на чудотворната икона на Св. Богородица „Всецарица” от Св. Гора, Атон

на 16 юли 2017 г.

 

По покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в навечерието на празника на митрополитския храм „Св.вмчца Марина” в град Пловдив на 16 юли в 18:00 ч. в катедралния храм „Успение Богородично” ще бъдат посрещнати част от покрова и одеждите (ризата) на Света Богородица, донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва. Също така от Света Гора Атон ще бъде донесено и подарено на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Св. Богородица - „Всецарица”. В литийно шествие светините ще бъдат пренесени до митрополитския храм „Св. вмчца Марина”, където ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ. От 18:30 часа ще започне празничната архиерейска вечерня.

На 17 юли , когато се чества паметта на света великомъченица Марина в едноименния митрополитски храм, в 9:00 часа Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави светата Литургия по повод празника в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.

На всеки богомолец ще се дава за благословение икона с образа на Света Богородица и памук, осветени на светините. Миряните ще бъдат помазвани с елей за здраве и благословение.

 

 

« предишна новинаследваща новина »