ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”

08 юни 2010 22:45, Видинска митрополия
Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”

На 8 юни в Общинския драматичен театър на гр. Видин се състоя премиерен концерт на ансамбъл „Дунав” - Видин.

Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав” - Видин е създаден през 1971 г. с цел издирване, съхранение и популяризиране на българския фолклор и по-точно този от Видинския край. Важен художествен принцип в работата на ансамбъла е запазването на характерните особености на музикалния, песенен и танцов фолклор на Северозападна България.

Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав” - Видин се състои от ръководител - г-н Генчо Генчев, хореограф - г-жа Наталия Кирилова, 10-члeнен оркестър, 2 певици, 1 певец и 16 танцьори.

Празничният концерт включваше в програмата си богата гама нови танци, песни и оркестрови композиции от различни региони на България, които са от репертоара на ансамбъла.

Премиерният концерт бе във връзка с предстоящо турне в Холандия.

С благословението на Видинския митрополит Дометиан на премиерата присъства архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, Видин.

Текст и снимки: монах Максим

 

 

Снимки

Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”Премиерен концерт на ансамбъл „Дунав”
« предишна новинаследваща новина »