ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Морската градина на Варна се проведе общоградско честване по повод 180 години от рождението на Васил Левски

18 юли 2017 14:02, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Общоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2017 година се навършват 180 години от рождението на послужилия и отдал живота си за България и българския народ Васил Левски. По този повод Община Варна организира общоградско честване, което се проведе пред Паметника на Васил Левски в Алеята на възрожденците в Морската градина. Съорганизатор на събитието са Военноморските сили на Република България.

Сред присъстващите официални лица бяха Негово Високопрeосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, протосингелът на Варненска и Великопреславска света митрополия ст. ик. Димитър Стоев и представители на Областната управа, Община Варна, Военноморските сили на Република България, Областната дирекция на МВР, Генералното Консулство на Руската Федерация в гр. Варна, Почетното консулство на Италия във Варна, Районните кметове и други организации, граждани и гости на града.

На честването присъстваха малки възпитаници на Начално училище "Васил Левски", които със самото си присъствие показваха, че паметта за делото на Васил Левски не е забравено, а се помни и предава на идните поколения. Участие в честванията взеха Църковният дамски камерен хор към храм "Св. Атанасий" с диригент Евгения Григорова, вокалните изпълнители Димитър Илиев и Донко Марков, както и Моника Иванова, ученичка от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх" във Варна, която взе участие със своето есе, удостоено с първа награда за есе на Националния културен ученически конкурс "Паметта на Левски днес".

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

Общоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил ЛевскиОбщоградско честване във Варна по повод 180 години от рождението на Васил Левски
« предишна новинаследваща новина »