ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Паметта на св. прор. Илия бе почетена в с. Старопатица

20 юли 2017 14:49, Видинска митрополия
Паметта на св. прор. Илия бе почетена в с. Старопатица

На 20 юли във връзка с отбелязването на храмовия празник на храм „Св. пророк Илия“, с. Старопатица, Кулска духовна околия, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, отслужи тържествена света Литургия в храма на селото.

В светата Литургия съслужи и Негово Високопреподобие архимандрит Гервасий, архиерейски наместник на Кулска духовна околия.

След светата Литургия епископ Поликарп поздрави вярващите християни по случай Илинден и навършването на две години от освещаването на храма на селото и от името на Видинския митрополит Дометиан пожела на всички Бог, по молитвите на св. пророк Илия да им дава необходимото за спасение и вечен живот.

След тържественото богослужение, бе извършено водоосвещение и бе благословена и раздадена обща храна за здраве и благословение на събралите се християни.

Гости на празничното богослужение бяха: г-н Владимир Владимиров, кмет на Община Видин, председателя на Общински съвет Кула и г-н Николай Николов, кмет на с. Старопатица.

Молитвените песнопения изпълни Негово Преподобие йеродякон Вартоломей.

На всички вярващи, епископ Поликарп раздаде по една иконичка с образа на Света Богородица за благословение и спомен от духовното събитие.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2ubzzfk

Текст: йеродякон Вартоломей
Снимки: Георги Михайловски

 

 

« предишна новинаследваща новина »