ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Илинден в Бачковския манастир

21 юли 2017 14:54, Бачковска света обител
Илинден в Бачковския манастир

Светият пророк Илия – „Крепостта Господня” има радостта да бъде прославен в Бачковската света обител и с гласовете на тия „малките” , подобни на които „трябва да станем”, за да влезем в царството Господне! Във богослужението, водено от пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Яков и от високопреподобния игумен, архим.Симон в съслужение с братята на манастира, взеха участие и деца от неделните училища на Русенската св.митрополия, които са на летен лагер в обителта. Под ръководството на дякона на Русенска митрополия, о.Орлин, децата пяха на десния клир. Минали молитвена подготовка, младите християни приеха и светото причастие от ръцете на игумена на манастира, о.Симон. Впрочем малките певци всеки ден бяха неотклонно на богослужението.

Дните на пребиваването им бяха запълнени както с игри, така и с душеполезни занимания. Проведени бяха кратки курсове за припомняне на православното вероучение, игуменът ги запозна със забележителностите на манастира, децата отделиха един ден и за почистване на района на св.Клувия – местността където е била скрита Бачковската чудотворна икона на Божията майка. А в еднодневни екскурзии бяха разгледани и много от манастирите и църквите, с които е така богата Пловдивска митрополия и околността на Асеновград.

С.Пепелишев

 

 

Снимки

Илинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастирИлинден в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »