ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С молитва бе открит Международният събор при прохода „Кадъ Боаз“ при с. Салаш

22 юли 2017 18:08, Видинска митрополия
С молитва бе открит Международният събор при прохода „Кадъ Боаз“ при с. Салаш

На 22 юли Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, присъства на откриването на Международния събор при прохода „Кадъ Боаз“, при с. Салаш, на Сръбско-българската граница при Белоградчик.

На българо-сръбския събор присъства и Негово Преосвещенство Тимочкият епископ Иларион, от СПЦ, с духовници от Тимочка епархия.

Преди тържественото откриване на събора, епископ Иларион и епископ Поликарп извършиха водоосвещение и благословиха присъстващите православни християни от двата братски народа.

В последованието на водосвета съслужи и Негово Високоблагоговейнство иконом Рафаил Ангелов, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия.

Двамата архиерей приветстваха и благословиха присъстващите официални лица и гостите на празника и им пожелаха мир, здраве, единство и братолюбие, за да поддържат тази добра традиция, която сплотява и обединява двата православни народи и миролюбиво население от двете страни на границата.

За българския и сръбски народи прозвуча Многая лета, както и химните на България и Сърбия, с което се подчерта обединяващия характер на Международния събор между двата братски народа.

След тържественото откриване на Събора, официалните гости седнаха на празнична трапеза, където още веднъж се утвърди желанието и настроението, сърби и българи да живеят в единство, мир, любов и разбирателство.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ ПОСЕТЕТЕ https://flic.kr/s/aHsm19T1UM

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »