ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. мощи и икона на св. Пантелеймон бяха донесени за поклонение в столичния катедрален храм „Св. Неделя“

29 юли 2017 14:06, Софийска митрополия
Поклонение на светите мощи и икона на вмчк Пантелеймон в храм Св. Неделя

На 29 юли честната глава на св. великомъченик Пантелеймон, както и неговата икона бяха донесени за поклонение в митрополитския храм „Св. вмчца Неделя“ от Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод на БПЦ, и йеромонах Николай, настоятел на светогорския скит „Хурмица“. Светините бяха посрещнати от архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, който възглави молебен за великомъченика и лечителя Пантелеймон, в съслужение ставр. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия и храмовото духовенство.

Негово Високопреподобие отец Василий преподаде отеческия благослов на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит и пожела на многобройните вярващи изпълнили храма, поклонението на тези светини да бъде за спасение – телесно и душевно.

Светите мощи и иконата ще останат за поклонение в софийската катедрала до 9:30 часа на 31 юли 2017 г. – понеделник, когато ще бъдат занесени в руския храм-подворие „Св. Николай“.

 

Още снимки може да видите на сайта на Софийска епархия: https://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/1753-0729_sv-nedelya

Текст и снимки: Мартин Митов

 

 

Снимки

Донасяне на светите мощи на вмчк Пантелеймон в храм Св. НеделяДонасяне на светите мощи и икона на вмчк Пантелеймон в храм Св. НеделяПоклонение на светите мощи и икона на вмчк Пантелеймон в храм Св. НеделяПоклонение на светите мощи и икона на вмчк Пантелеймон в храм Св. Неделя
« предишна новинаследваща новина »