ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен канон пред образа на Света Богородица – „Млекопитателница“ бе отслужен във Видин

02 август 2017 10:27, Видинска митрополия
Молебен канон пред образа на Света Богородица – „Млекопитателница“ бе отслужен във Видин

На 1 август в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, тържествено бе отслужен Молебен канон към Божията Майка. Това е първият канон за настъпилия Богородичен пост.

Богослужението бе оглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с духовенството при храма в присъствието на много благочестиви християни и гости.

В своето слово след канона, Негово Преосвещенство епископ Поликарп благослови вярващите и отправяйки благодатно слово подчерта важността и значението от молитвената закрила на Света Богородица, както и това, че чрез Нея светът позна Троичния Бог и се удостои да види невеществената светлина. Той подчерта, че е хубаво да подражаваме на Света Богородица, и на всички онези, които не от лика на духовенството са писали, творили и днес изпълват сърцата на Църквата с молитва, покаяние и смирение.

Епископ Поликарп посочи, че всеки един християнин има духовното задължение да бди над себе си и Църквата и колкото силите му позволяват да бъде в мир с хората около него.

Молебният канон бе извършен пред Чудотворния образ на Божията Майка – „Млекопитателница“, която се намира в Светия олтар на митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“ в гр. Видин.

Вярващите християни минаха, поклониха се и се помолиха пред свещения образ за здраве, радост, духовни и социални сили.

На всички присъстващи бе дадена по една иконичка с образа на Света Богородица за здраве и благословение.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ ПОСЕТЕТЕ https://flic.kr/s/aHsm5xJU2j

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »