ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в гр. Лом

07 август 2017 21:26, Видинска митрополия
Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в гр. Лом

На 7 август в храм „Успение Богородично“, гр. Лом, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, тържествено бе отслужен Молебен канон към Божията Майка.

Богослужението бе оглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение със свещеник Евгени Калайджиев, архиерейски наместник на Ломска духовна околия и председател на храма, йеромонах Нестор, енорийски свещенослужител при енорията и йеродякон Вартоломей. На канона присъстваха благочестиви християни от гр. Лом, както и гости и жители на населеното място.

След молебното пение, епископ Поликарп поздрави присъстващите християни и ги приветства от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. Той припомни на благочестивите християни величието на Божията Майка и призова всеки според силите и възможностите си да и подражава в смирението, кротостта и търпението, и чрез това да напредва пред Бога за лично спасение и вечен живот.

Епископ Поликарп изказа благодарност към храмовото ръководство, в лицето на отец Евгений, за организацията на празника и пожела Бог да удостоява всички с достойни плодове, които да бъдат за полза всички.

Приветствие към епископ Поликарп, от името на присъстващите поднесе Негово Благоговейнство отец Евгени, който заяви, че радостта на всички е голяма, от това, че всичко заедно, с едни уста и сърце, възпяха Пречистата Божия Майка. Той поднесе на епископ Поликарп букет цветя в знак на любов и уважение.

Молебният канон бе извършен пред копие на Чудотворния образ на Божията Майка – „Млекопитателница“.

Вярващите християни минаха, поклониха се и се помолиха пред свещения образ за радост, духовни и социални сили.

На всички присъстващи бе дадена по една иконичка с образа на Света Богородица за здраве и благословение.

След молението, за всички присъстващи бе подготвена обща братска почерпка.

За повече снимки посетете https://flic.kr/s/aHsm66jWAn

Текст и снимки: йеродякон Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »