ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на Преображение на Иисуса Христа в Бачковската обител

08 август 2017 15:18, Бачковска света обител
Празникът на Преображение на Иисуса Христа в Бачковската обител

„ И когато се молеше, видът на лицето Му се измени, и дрехата Му стана бяла, бляскава.” (Лука 9:29.)

На простия народ Той говореше с притчи и чудодеяния, за да го събуди от езическия сън или от окаменяването в заповедите. На избраните, които следваше да станат благовестители на Словото, Той показа истинската си единосъщност с Отца в неописуемото Преображение на Таворската планина, продължаващо и днес да разпръсква сиянието на Божията благодат над немощния човешки род, та при всичката му слабост и непостоянство, светлината на истината и животът, дадени от Него, никога да не се загубят в козните на мрака и нерадението.

На 6 август, деня определен от св. Църква за отбелязване на саморазкритата от Иисуса Христа Негова Богосъщност, в Бачковския манастир бе отслужена тържествена богослужба от игумена, архим. Симон в съслужение с манастирските братя и с молитвеното участие на православния народ, дошъл на деня да се поклони в съборната църква на обителта. А приготвилите „скиниите на смирението” в сърцата си, се удостоиха и с приобщаване към светите дарове на Тялото и Кръвта Господни.

Текст: Стамен Пепелишев
Снимки: Теодор Пеев

 

 

Снимки

Празникът на Преображение на Иисуса Христа в Бачковската обителПразникът на Преображение на Иисуса Христа в Бачковската обителПразникът на Преображение на Иисуса Христа в Бачковската обителПразникът на Преображение на Иисуса Христа в Бачковската обителПразникът на Преображение на Иисуса Христа в Бачковската обителПразникът на Преображение на Иисуса Христа в Бачковската обител
« предишна новинаследваща новина »