ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в гр. Белоградчик

11 август 2017 21:52, Видинска митрополия
Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в гр. Белоградчик

На 11 август в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, гр. Белоградчик, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, тържествено бе отслужен Молебен канон към Божията Майка.

Богослужението бе оглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с иконом Рафаил Александров, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, свещеник Кръстин Апостолов, свещеник Сергий и йеродякон Вартоломей. На канона присъстваха благочестиви християни от Белоградчик - гости и жители на населеното място.

След молебното пение епископ Поликарп поздрави присъстващите християни и ги приветства от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. Епископът припомни на вярващите величието на Божията Майка и призова всеки според силите и възможностите си да й подражава в смирението, кротостта и търпението, и чрез това да напредва пред Бога за лично спасение и вечен живот. Той запозна вярващите с историята на образа на Света Богородица – „Млекопитателница“.

Епископ Поликарп изказа благодарност към храмовото ръководство, в лицето на отец Рафаил, за организацията на празника и пожела Бог да удостоява всички с достойни плодове, които да бъдат за полза всички.

Молебният канон бе извършен пред копие на Чудотворния образ на Божията Майка – „Млекопитателница“, който се пази в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“, гр. Видин.

Вярващите християни минаха, поклониха се и се помолиха пред свещения образ за радост, духовни и социални сили.

На всички присъстващи бе дадена по една иконичка за здраве и благословение.

След молебното пение, бе организирана и дадена почерпка и празнична вечеря.

За повече снимки посетете https://flic.kr/s/aHsm6cnNdQ

Текст и снимки: йеродякон Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »