ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Скръбна вест

12 август 2017 11:56, Българска Патриаршия
Анжела Петрова

След кратко боледуване на 11 август 2017 г. се престави в Господа дългогодишният служител на Св. Синод Анжела Петрова.

Тя бе част от екипа на Официалния сайт на БПЦ-БП, като преводач от и на английски език. Анжела бе ревностен служител, отличен специалист в превода от и на английски език, особено касаещ богословската тематика и терминология. За преводите си тя често използваше шекспировия английски език.

Отиде си тихо и скромно, както и живя до сама си кончина.

Бог да я прости! Вечна и блажена да бъде паметта й!

Канцеларията на Св. Синод и екипът на Официалния сайт поднасят искрените си съболезнования към семейството и близките на Анжела.

Подробности за часа и деня на опелото и погребението ще бъдат съобщени по-късно.

***

Анжела Лазарова-Петрова е родена на 16 септември 1967 г. в гр. София. Завършила е Първа английска гимназия с отличие, а след това и английска филология в СУ "СВ. Климент Охридски". По време на своето следване получава отличия и награди, като е поканена да продължи за един семестър обучението си в Дания. След завършването на бакалавърската си степен работи като преводач и пътува из цяла Европа.

След завръщането си в България е една от първите преводачи на специализирани книги от английски език.

По решение на Св. Синод е назначена за преводач към Официалния сайт на БПЦ-БП през месец декември 2009 г. По време на своята работа към Българската патриаршия Анжела Петрова превеждаше важните документи, решения и становища на Св. Синод на БПЦ-БП, адресирани до Поместните православни църкви, държавните институции. За Официалния сайт на Св. Синод Анжела Петрова превеждаше богословски материали в електронното списание "Православна мисъл" и Църковен вестник.

В паметта на своите колеги тя ще остане като ревностен служител Христов с искрена и чиста вяра. Още веднъж Бог да прости!

 

 

Снимки

Скръбна вест
« предишна новинаследваща новина »