ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петиция в подкрепа на въвеждането на Религия-Православие като задължителен предмет

19 юни 2010 13:25, Българска Патриаршия

Свещеник Васил Д. Василев от храм "Св. Три светители" в гр. Шумен стартира в Интернет п е т и ц и я в подкрепа на въвеждането на Религия-Православие в задължителната подготовка на българските ученици.

Обществото ни неизбежно се доближава до момента, в който ще трябва да се определи - при това положително - по отношение на религиозното образование и възпитание на съвременното българско дете, за да бъдат спрени обезличаването на традициите и агонията на духовно-нравствените ценности в България.

Организираната петиция спомага за ускоряването на това толкова необходимо национално самоосъзнаване, поради което ви призоваваме активно да я подкрепите на следния адрес:

http://bgpetition.com/NARODE/index.html

Според свещ. Васил Василев "за българското училище трябва да мислят всички: и Църквата, и народът, и управляващите. Българският народ е християнски, затова никой няма право да му дава езическо училище. Българският народ се е крепил, живял и се е опазил в продължение на вековете само чрез вярата в Бога и в себе си и затова никой не може безнаказано да учи неговите рожби на безверие и безбожие и да подготвя по тоя начин неговата гибел. Българското училище трябва да се обнови и спаси, за да се спаси българската младеж. А да се спаси българската младеж, това значи да се осигури и спаси бъдещето на българския народ. Това велико дело трябва да се подеме незабавно и да се извърши с общи усилия от всички ония, които мислят за българската младеж...

ПРЕДМЕТ РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА, НЕ УТРЕ, А ДНЕС, ЗАЩОТО УТРЕ МОЖЕ ДА НЯМА БЪЛГАРИЯ!!! НАРОДЕ????"

 

 

« предишна новинаследваща новина »