ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

УСПЕНИЕ НА СВ. ЙОАН РИЛСКИ В ТРОЯНСКАТА СВЕТА ОБИТЕЛ

18 август 2017 16:58, Троянски манастир
УСПЕНИЕ НА СВ. ЙОАН РИЛСКИ В ТРОЯНСКАТА СВЕТА ОБИТЕЛ

На 18 август, деня в който българската Църква почита успението на св. Йоан Рилски, по покана и с благословението на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит в Троянската света обител бе отслужена Празнична света литургия от Високопреосвещения Ловчански митрополит Гавриил в съслужение с игумена на манастира Величкия епископ Сионий.

Празничните песнопения бяха изпълнени от група певци во главе с Негово Светейшество.

В словото си след светата литургия митр. Гавриил припомни житието на св. Йоан Рилски, като разказа и няколко съвременни чудеса на Всебългарския покровител.

След това Светейшия патриарх задно с архиереите, духовненството и гостите на манастира се отправиха към зала „Архимандрит хаджи Макарий”, където бяха осветени и благословени два величествени и благолепни иконографски образа на св. Йоан Рилски и св. цар. Борис-Михаил.

Патриарх Неофит отправи благослов към събралите се богомолци, след което всички братя се заеха със своите послушания.

По-късно същия ден Негово Светейшество отпътува от Троянската света обител, укрепен и изпълнен с нови духовни сили, почерпени от Божията Майка и нейната света обител.

 

 

Снимки

УСПЕНИЕ НА СВ. ЙОАН РИЛСКИ В ТРОЯНСКАТА СВЕТА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА СВ. ЙОАН РИЛСКИ В ТРОЯНСКАТА СВЕТА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА СВ. ЙОАН РИЛСКИ В ТРОЯНСКАТА СВЕТА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА СВ. ЙОАН РИЛСКИ В ТРОЯНСКАТА СВЕТА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА СВ. ЙОАН РИЛСКИ В ТРОЯНСКАТА СВЕТА ОБИТЕЛУСПЕНИЕ НА СВ. ЙОАН РИЛСКИ В ТРОЯНСКАТА СВЕТА ОБИТЕЛ
« предишна новинаследваща новина »