ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Киприан служи в престолния град на епархията на Неделята след Успение Богородично

21 август 2017 22:31, Старозагорска митрополия
Митрополит Киприан служи в престолния град на епархията на Неделята след Успение Богородично

На 11 Неделя след Петдесетница и Неделята след Успение Богородично, Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан отслужи божествена света Литургия в храм „Св. Николай“ в град Стара Загора.

„Нека Бог ни дава духовни сили за благополучното преуспяване в нашия живот, за да можем в милост, мир и Христова любов да се събираме на тези богослужения. Знаете, че православната вяра е крепило на нашата държава, на нашата родна Църква и на нашия български народ. Нека да я пазим и съхраняваме. Нека да припадаме пред Бога със страх, да бъдем ревностни пазители на Христовата истина и да браним своята православна вяра. Нека всеки един от нас я преподава в семейния си дом, в вкъщи, за да можем в ревност да пребъдваме в Христа Бога, заедно в единомислие и молитва“, обърна се към миряните Старозагорският владика.

В момента в храм „Св. Николай“ текат ремонтни дейности, след които се очаква църквата да придобие нов облик, а стенописите в нея да бъдат напълно възстановени.

Текст и снимки: Благовест Илиев

 

 

Снимки

Митрополит Киприан служи в престолния град на епархията на Неделята след Успение БогородичноМитрополит Киприан служи в престолния град на епархията на Неделята след Успение БогородичноМитрополит Киприан служи в престолния град на епархията на Неделята след Успение БогородичноМитрополит Киприан служи в престолния град на епархията на Неделята след Успение Богородично
« предишна новинаследваща новина »