ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Открита беседа в храм "Св. св. Кирил и Методий": Гурута - предтечи на антихриста в наше време

01 септември 2017 15:03, Софийска митрополия
Гуру

На 9 септември (събота) 2017 г. в Енорийския център при столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе поредната ни открита беседа. Темата на предстоящата лекция е "ГУРУТА - ПРЕДТЕЧИ НА АНТИХРИСТА В НАШЕ ВРЕМЕ".

Днес множество християни и нехристияни имат убеждението, че християнството и в частност - Православието - е съвместимо с източните религиозни учения и че някои будистки или нео-индуистки учители и религиозни водачи ("шри", "гуру", "свами") проповядват сходни с християнската вяра идеи. Окултисти като Елена Блаватска и много други дори дръзват да твърдят, че Христос се е обучавал между 12-та и 30-та си година при хималайските "махатми", каквото и да означава това...

Целта на предстоящата беседа е да открои основните разлики между Православието и източните религиозни вярвания, както и да подчертае антихристкия дух, който изпълва книгите, проповедите и начина на живот на въпросните шри и гуру, които си позволяват открито да хулят Троичния Бог, да видоизменят автентичното християнско учение за Спасителя и да атакуват вековните спасителни устои на духовната ни, културна и национална идентичност. Беседата цели да бъде в полза и на увлечените от подобни източни учения хора, които не подозират за опасността, която ги грози по отношение на физическото им и духовно здраве.

Л е к т о р:

Д-р Десислава Панайотова, директор на Енорийския център и ЦРИК “Св. св. Кирил и Методий” при едноименния храм-домакин.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

9 септември (събота) 2017 г.

Начало: 18:00 ч.

Енорийска лекционна зала, ет. 1

ВХОД СВОБОДЕН!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

За повече информация:

Адрес: ул. „Г. Вашингтон” 47, гр. София

Тел. 02 /983 14 85, моб. 0878 44 54 57;

Е-мейл: crsc_st_cyril_st_methodious@abv.bg

Уеб сайт: www.symvol.org

 

 

« предишна новинаследваща новина »