ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Семейство и възпитание. Четвърти ден от Седмицата на православната книга в град Варна

08 септември 2017 06:56, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Четвърти ден от Седмицата на православната книга в град Варна

В късния следобед на 7 септември архимандрит Захариас от манастира "Св. Йоан Кръстител", Есекс, Англия изнесе лекция в храм „Св. Архангел Михаил“, град Варна. Аудиторията имаше възможност не само да чуе словото на архимандрит Захариас, но и да зададе своите въпроси към него.

Програмата на Седмицата на православната книга продължи в зала „Пленарна“ на Община Варна. Четвъртият ден на православния форум беше посветен на семейството и възпитанието.

През тази вечер аудиторията се запозна с православните писатели Деян Енев и Теодора Димова и почувства тяхното красиво слово. Книгата на Деян Енев - "Гризли" представлява сборник с къси разкази, който би могъл да служи като наръчник по творческо писане. В своята книга "Първият рожден ден" писателката Теодора Димова се обръща директно към Светото семейство и показва именно това, което е достъпно за нашите човешки сетива – човешките отношения.

Вечерта продължи с лекция на тема "Семейно и полово възпитание на младежите: пол, чистота и брак" с водещ прот. Виталий Зелински, Република Молдова.

Иконом Василий Шаган представи на публиката анализ на впечатленията от завършилия летен младежки форум, който се проведе на територията на нашата епархия и се организира с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Иконом Василий представи на публиката презентация с множество снимки от проведените мероприятия по време на летния форум. Той заяви, че това от което младежите имат нужда, е добрият пример.

В заключение Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан говори именно за младите хора и заяви, че основната задача е развитието на църковните училища и на детските лагери.

 

 

Снимки

Четвърти ден от Седмицата на православната книга в град ВарнаЧетвърти ден от Седмицата на православната книга в град ВарнаЧетвърти ден от Седмицата на православната книга в град ВарнаЧетвърти ден от Седмицата на православната книга в град ВарнаЧетвърти ден от Седмицата на православната книга в град ВарнаЧетвърти ден от Седмицата на православната книга в град ВарнаЧетвърти ден от Седмицата на православната книга в град ВарнаЧетвърти ден от Седмицата на православната книга в град ВарнаЧетвърти ден от Седмицата на православната книга в град Варна
« предишна новинаследваща новина »