ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество на св. Богородица в посветената й Бачковска обител

08 септември 2017 11:17, Бачковска света обител
Рождество на дева Мария в посветената й Бачковска обител

Светата Пречиста Дева Богородичка се появи на този ден в изпълнения със зловерие и суета свят, за да ни донесе после, с послушанието и непорочната си утроба Възлюбления и пожертван Син, Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен. Светият Небесен Отец чрез пречистия съсъд на Мария, изпълнен с любов към заблудилото се човечество, ни даде уникален шанс да се завърнем чрез вярата, надеждата и любовта в райските селения, загубени поради непослушанието ни по внушението на нечестивия горделив дух. Затова, отдавайки нашето почитание на изначалния промисъл и приносителката му, нека изпълним сърцата си със смирение и с духа Христов, та да устоим в добродетелта докрай и по молитвите на Пречистата да се завърнем при Него!

В съборния храм на манастира св. Литургия бе отслужена от пребиваващия в обителта Месемврийски епископ Яков, игумена архим. Симон, високопреподобните и преподобни отци, в съпричастието на православния народ и под погледа на Чудотворната Бачковска икона на светата майка Христова и наша небесна застъпница.

Закрилата й да имаме!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Рождество на дева Мария в посветената й Бачковска обителРождество на дева Мария в посветената й Бачковска обителРождество на дева Мария в посветената й Бачковска обителРождество на дева Мария в посветената й Бачковска обителРождество на дева Мария в посветената й Бачковска обителРождество на дева Мария в посветената й Бачковска обителРождество на дева Мария в посветената й Бачковска обителРождество на дева Мария в посветената й Бачковска обител
« предишна новинаследваща новина »