ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Основи на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книга

09 септември 2017 00:49, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Основи на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книга

Днешният ден от Седмицата на православната книга беше един от най-запомнящите се. Публиката имаше възможност да се срещне с Негово Високопреосвещенство Саратовския и Волски митрополит Лонгин от Руската православна църква. Високопреосвещеният митрополит лично представи огромната издателска дейност и работата на Саратовска епархия, като сподели с публиката своя богат опит. Той подчерта, че счита работата с младежта, като една от най-важните цели на Църквата.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан припомни на аудиторията, че във времето от 1992 г. Негово Високопреосвещенство митрополит Лонгин е поел по пътя на възстановяването на подворието на Троицко-Сергиевата лавра в Москва. До 2003 г., когато е била неговата хиротония, са се извършили огромни дейности по възстановяването на храмовата сграда, на цялото подворие и една масивна издателска дейност, която наброява стотици издания в детска, светоотеческа и богословска литература.

Програмата от петата вечер на Седмицата на православната книга продължи с представяне на книгита "Методика на обучението по религия във висшите светски училища" от Проф. Жоржета Назърска и д-р Светла Шапкалова.

Прот. Радомир Никчевич от Черна Гора заяви, че от миналогодишната Седмицата на православната книга до сега издателство „Светигора” е издало над 30 книги и не би могъл да се спре на всяка една от тях поотделно. Поради тази причина и с оглед, че тази Седмица на православната книга е посветена на Църквата и младите, той представи само изданията на издателство „Светигора” за най-малките читатели.

Петата вечер от Седмицата на православната книга завърши с лекция на архимандрит Захариас (Захару) от манастира „Св. Йоан Кръстител”, Есекс, Англия, на тема „Евхаристията и молитвата на сърцето”. От пристигането си в град Варна архимандрит Захариас (Захару) вече изнесе две беседи, поради големия интерес на хората към неговото слово. Третата беседа на тема „Евхаристията и молитвата на сърцето” беше изключелно съдържателна. Публиката имаше възможност да зададе своите въпроси към Високопреподобния архимандрит. Впечатляваща е неговата способност да отговоря на сложни въпроси с топли думи, които достигат до сърцето на слушателя.

 

 

Снимки

Основи на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книгаОснови на православното възпитание. Пета вечер на Седмицата на православната книга
« предишна новинаследваща новина »