ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 16 на „Църковен вестник”, посветен на Пресвета Богородица

09 септември 2017 10:37, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 16 на „Църковен вестник”, посветен на Пресвета Богородица

Брой 16 на „Църковен вестник”, 1-31 август 2017 г., е посветен на Божията Майка.

Удивителната история на ПЪРВАТА БОГОРОДИЧНА ИКОНА В ИСТОРИЯТА НА ХРИСТИЯНСТВОТО – КИКОСКАТА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА, както и чудните факти по възникването на нейния манастир на о. Кипър може да проследите на СТР. 4-5.

Съответно в новинарските страници са намерили място репортажите от отбелязването на празника Успение Богородично в ставропигиалните ни храмове и манастири – СТР. 2, 8.

Майчински загрижена, Софийска св. митрополия публикува УВЕЩАТЕЛНО ПОСЛАНИЕ КЪМ ОТКЛОНЯВАЩИТЕ СЕ ПО ПЪТЯ НА НЕКАНОНИЧНОТО ПСЕВДОМОНАШЕСТВО братя и сестри, увлечени от „наставленията” на клирици, непринадлежащи на българската църковна йерархия – СТР. 3.

Посланието е прието на Първата епархийска монашеска конференция, подробен репортаж за която може да прочетете също на СТР. 3.

В навечерието на Успение Богородично ни напусна безсребрената дългогодишна сътрудничка на „Църковен вестник” Анжела Петрова. Нейният последен превод за официоза на БПЦ е за рубриката „Гласът на св. отци” – „И ПАК ЩЕ ДОЙДЕ ДА СЪДИ ЖИВИ И МЪРТВИ” – СТР. 7.

*

Подходящо въведение към тазгодишната Седмица на православната книга във Варна е ексклузивното интервю „ЖИВОТЪТ Е ПОЕМА, ПИСАНА ОТ ДВАМА”, с един от централните гости на предстоящия форум – академичният преподавател прот. Николаос ЛУДОВИКОС. В него той по непосредствен и вълнуващ начин анализира духовните терзания на съвременния човек и открива факти от своя живот, несподеляни досега – СТР. 1, 6.

Oтговорен редактор на бр. 16/2017 г.: Анула Христова

 

 

« предишна новинаследваща новина »