ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Закриване на XIX Седмица на православната книга в град Варна

09 септември 2017 23:57, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Закриване на XIX Седмица на православната книга в град Варна

Днес беше последният ден от Седмицата на православната книга, по отношение на програма по представяне на книжни издания. В утрешния неделен ден от 9:00 ще бъде отслужена света божествена Литургия, с която ще приключи православният форум.

Вечерта от книжовния форум започна с представяне на новите книги на „Синодално издателство" и на Ловчанска света митрополия, които бяха представени от г-жа Анула Христова. Ставрофорен иконом Павел Гърбов представи своята книга със стихотворения „От Слово сме родени“ и благодари на Сливенския митрополит Йоаникий, който благославя нейното издание.

Проф. Валентин Плетньов, директор на Регионалния исторически музей – Варна представи своята най-нова книга, която засяга един много интересен период от живота на епархия Одесос и Варна. Книгата се издава със съдействието на Варненска и Великопреславска света митрополия. Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан заяви, че тази книга е повод за сериозен помисъл за едно задълбочено и цялостно изследване на богатата история на Варненска епархия.

Контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили на Република България изнесе интересен доклад на тема: „Ролята на военните свещеници във възпитанието на българските младежи”.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан изнесе заключителен доклад на тема „Църквата и младите”. В него архиереят заяви, че от нас - хората в Църквата - младият човек трябва да чува, а от живота ни да вижда безграничната Божия любов и грижа за всеки от нас и за цялото творение. В думите ни трябва да чува, а в действията ни да вижда защо Бог толкова обикна света, че отдаде Своя Единороден Син, та всеки, който вярва в Него, да не погине, а да има живот вечен. Само тогава той ще пожелае да вкуси и види колко благ е Господ и със сърцето си ще разбере, че истински е блажен само оня човек, който се е уповал на Бога.

В самия край на Седмицата на православната книга митрополит Йоан посрещна Техни Високопреосвещенства Неврокопския митрополит Серафим и Врачанския митрополит Григорий.

 

 

Снимки

Закриване на XIX Седмица на православната книга в град ВарнаЗакриване на XIX Седмица на православната книга в град ВарнаЗакриване на XIX Седмица на православната книга в град ВарнаЗакриване на XIX Седмица на православната книга в град ВарнаЗакриване на XIX Седмица на православната книга в град ВарнаЗакриване на XIX Седмица на православната книга в град ВарнаЗакриване на XIX Седмица на православната книга в град ВарнаЗакриване на XIX Седмица на православната книга в град Варна
« предишна новинаследваща новина »