ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба на Кръстовден в Ловеч

14 септември 2017 16:50, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба на Кръстовден в Ловеч

На големия Господски празник Въздвижение на светия Кръст Господен Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил отслужи света Литургия в новия Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“. Съслужително с него участва ставроф. ик. Любомир Казашки. Светата служба бе огласяна от църковния хор към катедралата с диригент Димитрина Дренска.

В края на утренята при пеенето на „Святий Боже“ бе извършено богослужебното последование за изнасянето на светия Кръст, след това апочна Литургията и всички молитвено се потопиха в духовната наслада на това превелико тайнство.

В проповедта си към богомолния народ владиката припомни чудото с небесното явяване на св. Кръст Господен на св. Константин Велики и как с помощта на Кръстния знак той победил своя многочислен враг. Митрополит Гавриил призова да следваме примера на св. цар Константин, който след това цял живот следвал Христовия кръст в живота си.

 

 

Снимки

Архиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в ЛовечАрхиерейска служба на Кръстовден в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »